SANNE Praktijk voor Huidtherapie

Heuvelenweg 40

7991 CM Dwingeloo

  • Facebook
  • Instagram

Kan ik altijd bij de huidtherapeut terecht?

February 17, 2017

 

Er heerst erg veel onduidelijkheid wat een huidtherapeut is en wat het beroep huidtherapeut eigenlijk inhoudt. De beroepsvereniging van huidtherapie (nederlandse vereniging van huidtherapeuten, www.huidtherapie.nl) werkt ontzettend hard om dit prachtige beroep te profileren op de markt! 

 

 

Wat doet een huidtherapeut?

De huidtherapeut behandelt de gezonde, zieke en/of beschadigde huid. Het zegt al dat je dus ook met een gezonde huid bij de huidtherapeut terecht kunt. 

Problemen zoals eczeem, acne, overbeharing, pigmentatie problematiek, couperose, littekens, acne rest littekens, fibroompjes (steelwratjes), teleangiectasien (kleine gesprongen adertjes) of ouderdomsvlekken kunnen goed behandeld worden door de huidtherapeut.

Daarnaast voert de huidtherapeut ook behandelingen uit zoals oedeemtherapie en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen (TEK). 

 

Het betreft dus niet alleen problemen zoals eczeem, huidkanker of acne.

Naast de bovengenoemde problemen kun je ook denken aan huidverbetering, huidveroudering, een geïrriteerde huid, een rode huid, vale huidteint of een andere klacht van de huid. 

Vaak hoor ik in de praktijk, ' goh ik wist niet dat ik hiervoor ook bij jou terecht kan, ik dacht dat ik echt iets ernstigs moest hebben?!' 

Nee, natuurlijk kan iedereen bij de huidtherapeut terecht. Wil je van die vervelende pigmentvlek af, dat akelige steelwratje, of jouw huid gewoon een boost geven, het kan allemaal!

 

 

 

Jouw huid zit niet lekker in z’n vel

Momenteel is een droge, onrustige, rode en geïrriteerde huid een veelvoorkomende huidklacht. 

Deze klachten ontstaan vaak door stress, weersinvloeden van buitenaf, slecht omgaan met jouw huid, door hormonen, gebruik van medicatie of het gebruik van ’verkeerde producten’.

Tegenwoordig leven we gehaast en met veel stress. Dit heeft natuurlijk ook een uitwerking op jouw huid. De huid kan hierdoor onrustig worden. Jouw huid zit niet lekker in z’n vel. Het is een weerspiegeling van hoe jij je voelt.

Natuurlijk spelen de eerder genoemde factoren ook een belangrijke rol, het is een combinatie van verschillende invloeden wat jouw huid onrustig kan maken.

 

Als jouw huid een tijdje onrustig is, ben je het op ineens zat. Dan komt het moment dat we ons haasten naar de winkel op zoek naar het wonder middel wat jouw huid weer rustig moet maken. Vaak zijn dit net de producten die niet geschikt zijn voor jouw huid en veranderd de huid niet of het wordt juist nog veel erger. Het wordt dan tijd dat je een professional inschakelt.

Met deze klachten kun je al terecht bij een huidtherapeut, want dit is toch ook een huidklacht?

 

In de praktijk

Allereerst wordt er een consult gepland waarbij samen met jou besproken wordt wat de klachten zijn en wordt de huid uitgebreid onderzocht. Naar aanleiding van de bevindingen uit het onderzoek wordt samen met jou besproken welk behandelplan geschikt is. Iedere huid en ieder probleem is uniek, niemand reageert hetzelfde op een behandeling. Het is dus mogelijk dat je na één behandeling direct al resultaat merkt, maar het is ook mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit wordt besproken tijdens een consult.

 

 

Nieuwsgierig geworden wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen?Neem dan snel contact voor een vrijblijvend advies!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

February 4, 2019

Please reload

Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square