SANNE Praktijk voor Huidtherapie

Heuvelenweg 40

7991 CM Dwingeloo

  • Facebook
  • Instagram

5 tips hoe ik mijn huid bescherm tijdens de zomer

May 12, 2018

Nu het mooie weer in aantocht is, vind ik dit een belangrijk item om onder de aandacht te brengen. De zon voelt heerlijk op de huid, maar het richt ook veel schade aan. Helaas merk ik dat wij graag van de zon genieten en hierbij geen, of te weinig, zon bescherming gebruiken. Uiteraard willen we allemaal lekker van de zon genieten, maar investeer in een zon bescherming, dit voorkomt ernstige zonschade op de korte en lange termijn. De zonschade kan zich uiten in bijvoorbeeld pigmentvlekken, een onrustige rode huid en huidkanker.

 

Hoe kunnen we dit proberen tegen te houden? 

 

Kies een bescherming van minimaal spf 30. Breng dit elke twee uur opnieuw aan. De filters zijn ongeveer na twee uur uitgewerkt en geven dan geen optimale bescherming meer.

 

Na opening van de zonnebrand geven de filters twaalf maanden een goede bescherming, na twaalf maanden werken deze filters niet meer en geeft de zonbescherming weinig tot geen bescherming. Koop elk jaar in dezelfde maand een zonbescherming, dan weet je precies hoelang de bescherming nog daadwerkelijk ‘ werkzaam’ is.

 

 

‘ Wist je dat? Een bescherming van factor 30 houdt 97% van de UV- straling tegen en factor 50 98%. Ter preventie is een factor 30 voldoende, maar zijn er al problemen zichtbaar gebruik dan een factor 50.’ 

 

Tegenwoordig zijn er ook make-up merken, bijvoorbeeld de minerale make-up van Jane Iredale, die werken met een factor 20,25 en 30. Deze make-up geeft een goede bescherming doordat dit op de huid ligt en de eerste zonnestralen tegenhoudt. Hoe fijn is het dat je gewoon kan bij  poederen als je het terras op gaat? Gebruik onder de make-up wel een dagverzorging met een spf van minimaal 30. 

 

Vermijd de zon tussen 11.00-15.00, dan is de zon op z’n           

krachtigst.

 

 

Wil je graag meer informatie over goede zonproducten of heb je last van zonschade en wil je dit graag behandelen?

Bel dan 06 136 848 91 voor meer informatie!

 

Een zonnige groet,

Sanne

Praktijk voor Huidtherapie

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

February 4, 2019

Please reload

Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square