SANNE Praktijk voor Huidtherapie

Heuvelenweg 40

7991 CM Dwingeloo

  • Facebook
  • Instagram

In 6 behandelingen afrekenen met beharing

August 27, 2018

 

Wil jij nooit meer scheren of harsen? Dan is een laserbehandeling de ideale uitkomst voor jou!

 

Een laserbehandeling kan uitgevoerd worden op elk lichaamsdeel. Of het in het gezicht is of op het lichaam, het kan allemaal behandeld worden. In slechts 6 behandelingen heb je 80% vermindering van de haren, de overige 20% zijn de donkere haren veranderd in donsharen of lichtere haren. 

 

Waar moet ik aan voldoen voor de laser?

- De haren moeten pigment bevatten.

- Lichtbruin, donkerrode haren of donkere beharing.

- Geen zongebruinde huid.

- Voor alle huidtypen geschikt!

 

Helaas werkt de behandeling niet bij blonde haren. Als je wilt weten wat voor jou dan wel werkt, plan dan een vrijblijvend consult in en bespreken we samen de mogelijkheden.

 

Hoe werkt een laserbehandeling?

Het licht van de laser wordt opgenomen door de pigmenten in een haar. Vandaar dat een haar een beetje kleur moet bevatten. Het pigment fungeert als geleider en op deze manier komt de warmte van de straal onderin het haartje bij de wortel terecht en vernietigt dit de wortel en sterft de haar af. 

 

Hoe donkerder een haar, hoe sneller de behandeling aanslaat. Hoe lichter een haar, hoe vaker een behandeling uitgevoerd moet worden omdat het minder makkelijk bij de wortel terecht komt. Bij donkere beharing zie je al na 3 behandelingen verschil, bij lichtere haren kan dat iets langer duren. Dit verschilt uiteraard wel per persoon.

 

Zijn er nog meer factoren waar het resultaat van afhangt?

Elke haar doorgaat 3 groeifases. De eerste fase, anagene fase is de beste fase voor de behandeling. Hierbij zit de haar aan de wortel vast. Vervolgens komt de haar in de katagene fase en daarna in de telogene fase. In de laatste fase valt de haar uiteindelijk uit. Tijdens de katagene en telogene fase bereikt de laserstraal meestal niet de wortel. Nadat de haar is uitgevallen begint het proces weer opnieuw. Alle haren zitten niet gelijk in een fase, vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn om uiteindelijk alle haren in de goede groeifase, de anagene fase, te kunnen behandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijft het voor altijd weg?

Medicatie en hormonen kunnen haargroei stimuleren. Maar de haren die verdwijnen door de behandeling bijven weg. Indien er later nieuwe haren bijkomen door bijvoorbeeld de medicatie of hormonen, waren die er ook extra bijgekomen zonder behandeling. 

 

Vergoeding 

De behandeling van beharing in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering indien je een aanvullende verzekering hebt. Dit is niet het geval voor alle aanvullende verzekeringen, kijk voor meer informatie in je polis of vraag ons voor meer informatie.

Helaas worden de behandelingen voor het lichaam niet vergoed. 

 

Lijkt het je heerlijk om volgend zomer niet te hoeven nadenken over scheren als jij lekker naar het strand wil? Of schaam je je voor die vervelende haren in je gezicht? Die donkere waas die er achter blijft ook al heb je het net geschoren? 

Maak dan snel een afspraak, dan ben jij verzekerd dat je hier geen last meer van hebt!

 

(De prijzen staan vermeld op de website)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

February 4, 2019

Please reload

Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square