top of page
AdobeStock_377499650.jpeg
ROSACEA
Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea kan zich kenmerken in een rode jeukerige en branderige huid. Dit kan spontaan komen en gaan. Naast de roodheid zijn vaak ook kleine pukkeltjes met witte kopjes aanwezig, en soms zijn er grotere ontstekingen zichtbaar.
Helaas heerst er momenteel veel onwetendheid onder de mensen of hier iets aan gedaan kan worden. Sommige artsen schrijven medicatie voor of andere verzachtende crèmes. Maar in de meeste gevallen biedt dit helaas geen oplossing.
Lees verder
HOE ONTSTAAT DE ROODHEID?

Overmatig zongedrag, hormonale factoren, erfelijkheid, verkeerde huidverzorgingsproducten, allergieën en factoren van buitenaf zoals weersomstandigheden spelen een belangrijke rol in het ontstaan en/of verergering van deze klachten.

WAT MOET IK VERMIJDEN?

In veel gevallen is de zon een vijand. De huid wordt roder en gaat nog branderiger aanvoelen. Dit komt omdat de warmte door de huid geabsorbeerd wordt. Hierbij gaan de oppervlakkige bloedvaatjes verwijden en wordt de huid juist vuriger en warmer. Het is erg belangrijk om de huid te beschermen met minimaal een SPF 30 het hele jaar door.

Daarnaast zijn de factoren van buitenaf vooral in de koudere periode van grote invloed. De koude wind, de verwarming die weer volop draait, maar ook bijvoorbeeld de sauna zorgen voor een droge lucht. Probeer zoveel mogelijk warme baden en douches te vermijden. Dit droogt de huid erg uit en maakt het gevoeliger en roder. Gebruik een hydraterende crème om de huid te hydrateren en probeer zoveel mogelijk deze triggers te vermijden.

 

Naast het verminderen van deze negatieve invloeden van buitenaf is een juiste behandeling van groot belang. Diverse behandelingen kunnen een uitkomst bieden en de klachten verminderen.

Behandeling
DSC_1340.JPG
ZO KUNNEN WIJ JE HELPEN

Om een goed beeld te krijgen van het probleem starten we met een intake. We maken een uitgebreide huidanalyse, bespreken de huidverzorging en kijken op welk vlak wij nog iets kunnen verbeteren op lifestyle.

Na dit consult gaan we een behandelplan maken en gaan we samen werken aan het verminderen van dit probleem. Rosacea is erg complex, en soms kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken, maar soms zijn ook aanvullende behandelingen met de laser of peeling noodzakelijk.

 

Samen gaan we bekijken wat het beste past bij jouw huid!

HEB JIJ LAST VAN ROSACEA?
Mijn team en ik helpen je graag met een passend behandelplan. Boek een intake en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.
sanne-13.jpg
bottom of page